Experienta mea cu produsele reconditionate/refurbished

In posturile mele de pana acum, am spus una alta despre diverse produse pe care le folosesc, in general chestii de bine, pentru ca cele care nu imi plac sau m-au dezamagit in vreun fel nu mai exista pentru mine.

Am insa in tolba cu posturi si o recomandare negativa, legata de un produs reconditionat, pe care am ales la un moment dat sa il achizitionez.

Pentru cei care   nu stiu ce inseamna un produs reconditionat/refurbished, am cautat niste detalii despre acestea si iata ce am gasit aici:

“Anumite magazine retail din Vest ofera cumparatorilor garantia inapoierii contravalorii produselor cumparate timp de 7-30 de zile din momentul cumpararii. Unii cumparatorii profita de acest avantaj folosind produsele o perioada scurta si apoi inapoindu-le.

Aceste produse sunt verificate, testate si reimpachetate.

– Produse cu mici defecte de aspect: usoare zgarieturi sau urme de manipulare.

– Produse cu cutii usor deteriorate in timpul transportului sau cele ale caror cutii prezinta mici deficiente de aspect.

– Produsul a fost inapoiat producatorului datorita unui defect minor. Ceea ce a fost defect a fost inlocuit, testat si apoi produsul reimpachetat de catre producator ca orice produs nou.

– Produsul a fost inapoiat datorita unor mici zgarieturi de pe suprafata carcasei aparute in timpul transportului.

– Produsele folosite pentru demonstratii sunt de asemenea considerate produse refurbished. Aceste produse sunt verificate, testate si reimpachetate.

– Cutia a fost pur si simplu deschisa.

– Produsele noi de firma, dar care sunt SUPRA-STOC si sunt inapoiate la producator sunt de asemenea etichetate drept produse refurbished.

Este imposibil sa aflam istoria fiecarui produs in parte, dar pentru oricare motiv produsele au fost etichetate ca REFURBISHED, ele au fost ulterior verificate bucata cu bucata de catre producator, apoi testate si reimpachetate pentru a dobandi aceleasi specificatii pe care le are produsul original. Toata marfa este garantata ca si produsul original daca nu s-a specificat altfel.  Toate avantajele cumpararii unui produs refurbished sunt aceleasi ca ale unui produs nou, chiar si in ceea ce priveste garantia, singurul neajuns al acestor produse pe care-l puteti observa este probabil o eticheta sau mai multe pe suprafata cutiei, cutia putin deteriorata sau pur si simplu o cutie maro.”

Intr-unul din posturile anterioare , va spuneam ca detin tot felul de aparate, care ar trebui sa ma ajute in bucatarie. Si unele dintre ele chiar ma ajuta, fiind foarte utile.

Un  aparat de genul acesta pe care l-am achizitionat cu ceva timp in urma este robotul de bucatarie  Kenwood FP 950 Libra Premium, un electrocasnic foarte bun, recomandat de catre cei din blogosfera culinara.

Nu stiu de ce, dar acest produs  nu se prea gaseste in magazine, si dupa ce am cautat timp de cateva luni, fara succes, citind pe net despre produsele reconditionate/refurbished, am gasit choicebrand.ro, un site specializat in vanzarea de astfel de produse, pe care nu il recomand nimanui.

Am comandat acest aparat de la ei si l-am primit cu bolul principal spart si fara unul dintre accesorii.

Am scris cateva mail-uri/ am dat telefoane, in care le aduceam la cunostinta acest lucru si abia dupa mai bine de o luna au venit toate piesele.

Dupa aceasta experienta, pot spune ca nu voi mai cumpara niciodata un produs reconditionat.

Daca intentionati sa cumparati un astfel de produs, sfatul meu este sa va ganditi foarte bine, poate chiar sa  cautati un produs asemanator in magazinele care va sunt la indemana si  care se poate verifica inainte de cumparare .

Nu imi place sa scriu despre lucruri neplacute, dar mi-ar parea si mai rau sa stiu ca cineva cumpara un produs, care poate avea mici vicii si pe care nu il va putea folosi, mai ales acum, cand trecem prin vremuri atat de grele.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply