Briose aperitiv

Aceste briose foarte gustoase se pare ca sunt de top in preferintele prietenilor mei. Le-am incercat ca si aperitiv cu putin timp in urma, iar de atunci aud numai laude la adresa lor.

Reteta am gasit-o pe blogul Laurei Sava, o persoana pe care o admir  pentru priceperea ei in ale bucataritului. Se numesc – Muffins cu branza si cascaval- insa noi le numim “Briose aperitiv”.

 Ingrediente pentru 10-12 bucati

160 gr faina amestecata cu 1 varf cutit de praf de copt si un varf sare
2 oua
50 ml ulei
100 ml lapte
100 gr (branza si putin cascaval-ce aveti prin frigider)
10-15 felii de sunca taiate foarte marunt

Se pun intr-un bol si se mixeaza toate ingredientele lichide: ouale, uleiul, laptele.

Se adauga  branza cu cascavalul care se mixeaza usor pentru a se incorpora.

Acum se poate adauga sunca.

Incorporam cu grija faina, dupa care mixam foarte usor, sau amestecam cu lingura de lemn.

Presaram deasupra cu susan. Sa nu evitati partea cu susanul deoarece le da un gust deosebit.

Le dam la cuptorul preincalzit la  175 grade C  timp de  15-20 minute.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Briose aperitiv

  1. Kitule, tu ai facut poza asta? E f originala!! Bravo! Eu nu as putea totusi sa mananc briosele astea, parca ma astept sa fie dulci sau ceva 😀 Desi, la micul dejun ar fi bune cu putin suc de portocale si o cafea :)

Leave a Reply